Esperides

Restaurang Esperides är en väldigt mysig trädgårdsrestaurang i Pythagorion som serverar grekisk mat med lokala råvaror och traditionella recept från Samos.

Väldigt populär restaurang som ofta blir full framåt kvällen, oftast ingen längre väntetid utan sätter man sig ner och väntar med en Ouzo så får man ett bord.

Restauran Esperides, middag under citronträden

2 tankar om “Esperides

 1. Anders!
  Du är inte ensam om att önska dig ned till Esperides.Det är ett härligt ställe med härlig personal.
  När jag var på Esperides första gången (16 år sedan), låg restaurangen på sitt gamla ställe, d v s tomten bakom ”turistläkaren”. Mor och far stod i baren och bröderna Stamatis och Michalis serverade.
  Så hamnade far i ”viloläge” och mor vid diskbaljan. Michalis började ”kocka” och Stamatis basade för beställning och servering. Samma arbetsfördelning gällde övertagandet av Palm Trees´s efterlämnade lokaler och uteutrymmen.
  I dag har även mor dragit sig tillbaka. Far har lämnat jordelivet. Beställning och servering delas åter mellan bröderna. Övrig personal (6-7 stycken) är anställda.
  Men mina upplevelser är desamma som för 16 år sedan.Här känner jag den grekiska rytmen. Jag njuter av både människor, mat ochmiljö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *